Stedelijk Gymnasium Arnhem

 

Het stedelijk Gymnasium Arnhem is een openbaar categoraal gymnasium. Openbaar betekent de erkenning van diversiteit. De combinatie van verschillend in opvatting en open staan voor andere opvattingen levert een vruchtbare context op waarin de leerling een brede onafhankelijke blik kan ontwikkelen.

Stedelijk Gymnasium ArnhemHet Stedelijk Gymnasium Arnhem is een openbare school voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Dat wil zeggen: leerlingen worden voorbereid op een studie aan een universiteit. Natuurlijk geeft het diploma ook toegang tot het hoger beroeps­onderwijs. In tegenstelling tot schoolgemeenschappen. kent de school geen brugklas. Leerlingen blijven vanaf de eerste klas bij elkaar.

De stichtingsdatum van het SGA is onbekend, maar omdat de Latijnse school voor het eerst in 1310 in geschriften wordt genoemd wordt dit als stichtingsdatum aangehouden. Vanaf 1657 wordt de matricula (het leerlingenregister) bijgehouden waarin tot op de dag van vandaag, elk jaar de leerlingen die dat jaar op het SGA komen, worden ingeschreven. Deze matricula wordt bewaard in het Gelders Archief. In 1941 vestigt het gymnasium zich aan de Statenlaan. Na vele jaren werd het gebouw aan de Statenlaan te klein voor het aantal leerlingen daarom is de school in februari 2007 verhuisd naar het gebouw waar de school tot nu toe nog steeds is gevestigd namelijk aan de Thorbeckestraat 17.

 

Krelo BV heeft in 2016 op projectbasis bij het stedelijk Gymnasium Arnhem ruim 200 soldeernaden voorzien van Resitrix. Resitrix biedt een duurzame oplossing voor elk plat dak. Het is een EPDM afdichting, intern gewapend met glasvezel. Dit wapeningsnet zorgt voor een perfecte dimensionale stabiliteit en een zeer hoge inscheurweerstand.

Verder hebben we alle goten voorzien van gootdreen (bladvangers). Gootdreen is een te plaatsen bladvanger voor dakgoten en kan gebruikt worden voor zowel mastgoten als bakgoten.

Heeft u vragen over dit project of benieuwd naar uw eigen project? Wilt u misschien een prijsopgave? Wij staan graag voor u klaar! 026- 44 55 089 of zie onze contact informatie pagina.