Verwarming

Voor een behaaglijk binnenklimaat is meer nodig dan alleen een goede cv ketel. Om een centrale verwarming comfortabel en energiezuinig te laten functioneren is het noodzakelijk dat alle componenten goed op elkaar zijn afgesteld. Wist u dat een goed onderhouden cv ketel langer meegaat? Periodiek onderhoud is dus noodzakelijk.

bel ons verwarmingVoor de aanleg en/of uitbreiding van uw verwarmingsinstallatie of het vervangen van uw huidige cv ketel bent u bij Krelo installatiebureau Arnhem aan het juiste adres. Onze servicemonteurs hebben de kennis en ervaring om u snel de juiste keuze te laten maken. Tevens kunt u bij ons terecht voor onderhoud aan overige gastoestellen als gashaarden badgeisers en gevelkachels.

 

tips2

 

 

 

 

 

 

 

.

..

Radiator zelf ontluchten

Iedereen kent het wel. Een borrelend geluid in je leidingen of radiatoren. Veelal wordt dit veroorzaakt door lucht die er op den duur voor zorgt dat er een storing optreed. U kunt dit zelf voorkomen door de volgende stappen te doorlopen. U heeft hiervoor alleen een ontluchtingssleutel nodig:ontluchttingssleutel

 

stappen2

STAP 1
Zet al uw radiatoren helemaal open en verhoog de thermostaat zodat de cv-ketel aanslaat.
.

STAP 2
Na ongeveer 10 minuten zet u de thermostaat op een temperatuur zodat de cv-ketel uit schakelt.
.

STAP 3
Zet uw cv-ketel uit door de stekker eruit te trekken.
.

STAP 4
Ga naar de laagst gelegen radiator en draai met de ontluchtingssleutel het ontluchtventiel rustig open totdat er water uitkomt. Het is raadzaam om dit water op te vangen met een bak of doekje. Dit water kan namelijk vlekken achterlaten.
.

STAP 5
Het ontluchten herhaalt u voor iedere radiator én het expansievat.
.

STAP 6
Klaar! Steek de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact en laat deze eerst 15 minuten draaien.
.

Tenslotte controleert u de druk van de installatie op de manometer bij de cv-ketel. Deze moet tussen de 1,5 en 2 bar zijn. Is de druk lager dan 1,5 bar dan moet u het systeem bijvullen. Verwijder eerst de lucht uit de vulslang voordat u deze op het vulpunt aansluit.

 

Lukt het niet of heeft u liever dat wij langs komen? Dan mag u ons altijd bellen: 026-44 55 089 of ga naar onze contactpagina.