CV-Ketel zelf bijvullen

Vrijwel iedere CV-Ketel heeft een metertje waarop je kunt aflezen hoeveel druk er in de CV_Ketel zit. Staat de wijzer in het groene gedeelte dan is de druk tussen de 1,0 en 2,0 bar. Komt de wijzer in het rode gedeelte dan is de druk lager dan 1,0 bar en is het noodzakelijk om bij te vullen. En dat kunt u makkelijk zelf.

HOUDT EEN EMMER OF TEIL EN EEN HANDDOEK OF DWEIL BIJ DE HAND

 

CV-Ketel zelf bijvullen

 

 

 

STAP 1
Zet uw kamerthermostaat helemaal uit (laagste stand). Wacht tot uw CV-Ketel nog maar 40 graden aangeeft. Dit is belangrijk want u vult de ketel bij met koud water. De binnenkant kan namelijk barsten als koud water in een te hete ketel stroomt.

STAP 2
Haal de stekker van de CV-Ketel uit het stopcontact.

STAP 3
Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan. Houd een emmer aan het uiteinde van de slang en draai de kraan open. Laat het water tot de rand van de slang komen (zo zit er weinig lucht in de slang en kan er dus ook bijna geen lucht in de cv-installatie komen). Draai de waterkraan dicht.

STAP 4
Draai aan de dop van de vulkraan zonder de vulkraan te openen. Sluit de vulslang goed vast aan op de vulkraan van de cv-installatie.

STAP 5
Nu gaat u uw verwarmingsketel bijvullen. Open eerst de waterkraan en draai daarna pas de vulkraan van de cv-installatie open. Na een kwartslag is de vulkraan helemaal open.

STAP 6
Zodra de druk bijna op 2 bar staat, sluit u eerst de vulkraan en daarna pas de waterkraan. Koppel de slang af en laat het water dat nog in de slang zit, in een emmer lopen. Hier komt de handdoek van pas.

STAP 7
Zet de kamerthermostaat hoger om de CV_Ketel aan te laten slaan. Er komt altijd een beetje lucht mee met het bijvullen van de CV-ketel. U gaat nu de radiator ontluchten. Hier leest u precies hoe u dit gaat doen.

Veel succes!

 

Lukt het niet of heeft u liever dat wij langs komen? Dan mag u ons altijd bellen: 026-44 55 089 of ga naar onze contactpagina.

 

Neem contact op

    Uw naam *

    Uw email-adres

    Uw telefoonnummer *

    Uw bericht

    Installatiebureau Krelo Arnhem