Heeft u lekkage aan uw dak? Of wilt u misschien uw complete dakbedekking laten vervangen? Dan staan wij graag voor u klaar. Krelo installatiebureau kan putten uit meer dan 40 jaar ervaring en heeft specialisten in dienst die voor een scherpe prijs een knap stuk vakmanschap leveren dus, bent u op zoek naar dakdekker Arnhem? Dan bent u bij Krelo aan het juiste adres.

dakdekker arnhem dakleer bitumen

Het is van enorm belang om voor de juiste dakbedekking te kiezen. Hierbij zijn de ondergrond en verblijfsruimte een belangrijke factor. Om uiteindelijk de juiste keuze te maken zullen wij vooraf de mogelijkheden met u bespreken.

Bitumen
In veel gevallen maken wij gebruik van Bitumen. Bitumen is een natuurlijk product dat zonder tussenkomst van de mens geproduceerd wordt door de natuur. Teer en bitumen vertonen grote overeenkomsten. Zo hebben beide producten de eigenschappen van een vaste stof maar worden bij verhitting een vloeibaar. Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de vloeibaarheid. Een geweldige eigenschap van bitumen is dat het geluidsisolerend werkt.

Een nette afwerking
Bij het vervangen of repareren van uw dakbedekking hoort ook een nette afwerking hiervan. Krelo installatiebureau gebruikt hiervoor onder andere een aluminium daktrim of zinken deklijst.

 • Alle platte daken;
 • Dakkapellen;
 • Schuren en garages;
 • Wel of niet beloopbaar;
 • Lichtkoepels of lichtstraten.

Voor elke dakbedekkingen kunt u bij ons terecht.

Kortom, voor een professionele reparatie, vervanging of nieuwe aanleg van uw dakbedekking bent u bij installatiebureau Krelo – dakdekker Arnhem – aan het juiste adres!

Kernbegrippen: dakleer, zinkwerk, dakgoten, zinken daken, roofdaken. Wij installeren natuurlijk ook daken in Nijmegen!

dakdekker arnhem

Welke soorten dakbedekking zijn er voor vlak dak?

Stel u heeft een garage of aanbouw waarvan de dakbedekking aan vervanging toe is door ouderdom en lekkages of gewoon omdat het er niet meer uitziet. In dat geval zult u op zoek gaan naar een dakdekker in Arnhem die overweg kan met dakleer maar wat is dat nou: dakleer. Anders dan de naam doet vermoeden heeft het niets met het dierlijke leer te maken maar het is wel een natuurlijk product ook bekend onder de naam bitumen. Dakleer wordt in de regel geplaatst op platte daken / vlak dak en is de meest voordelige oplossing voor een waterdicht dak. Dakleer is van zich zelf waterdicht en kan geplaatst worden op daken met een helling tot maximaal 3%. Het materiaal is zeer sterk en reageert op omgevingsomstandigheden. Op warme dagen, vol in de zon wordt het zacht en als het vriest keihard en is het nagenoeg niet meer te verwerken.

Hoe kunt u dakleer onderhouden?

Maak jaarlijks tijd vrij om het dak te onderhouden. Het is een kwestie van het dak schoonhouden en vrijmaken van mos, algen en alles wat er nog meer op het dak achter blijft. U zou ook kunnen overwegen om het dak te voorzien van een laag kiezelstenen waardoor de invloeden van met name de zon minder zijn. Of kijk eens naar een van de alternatieven voor dakleer.

APP-bitumen of SBS-bitumen
APP is de afkorting voor Atactisch Polypropyleen. In de bitumen zijn kunststof vezels opgenomen dat het geheel soepel houdt bij temperatuurwisselingen. Bovendien kan het materiaal daardoor beter omgaan met Uv-straling. SBS staat voor Styreen Butadie├źn Styreen. In de bitumen is rubberachtig materiaal verwerkt waardoor het geheel meer veerkracht heeft met name tijdens koude periodes.

EPDM dakbedekking
EPDM of dakrubber is een relatief nieuwe materiaalsoort voor vlakdakbedekkingeen populaire dakbedekking aan het worden. Het EPDM is ook onder zeer koude omstandigheden elastisch waardoor scheuren tot het verleden behoren. Een ander belangrijk voordeel is dat het gewoon over de bestaande dakbedekking heen gelegd kan worden en de enorme levensduur tot wel 50 jaar, nagenoeg onderhoudsvrij behalve het jaarlijks schoonhouden van het dak en ontdoen van mos en vuiligheid in de vorm van bijvoorbeeld bladeren en takken. Behalve als dakbedekking wordt EDPM onder andere ook toegepast voor het waterdicht maken van kelders en gevels.

PVC dakbedekking
Een andere mogelijkheid is PVC-dakbedekking. Dit is 100% Poly Vinyl Chloride. Kunststof materiaal dat zorgt voor een soepele dakbedekking. Bovendien is het vergeleken met bitumen extreem licht van gewicht waardoor het de constructie nagenoeg niet belast. Bij temperatuurswisselingen worden scheuren voorkomen door de intrinsieke flexibiliteit van dit materiaal omdat het kan uitzetten en inkrimpen. Het materiaal is bestand tegen wortelvorming, zodat ook begroeiing niet van invloed is op de kwaliteit van de dakbedekking. PVC-dakbedekking heeft een levensduur van 25 tot 30 jaar.

Dakgoten

Nieuw dak, nieuwe dakgoten. Heeft u lekkende dakgoten of zijn wilt u nieuwe dakgoten plaatsen en zo het aangezicht van uw woning verfraaien? Bij het kiezen van nieuwe dakgoten zijn er veel mogelijkheden. Denk daarbij aan materiaalkeuzes, de mate van afwerking en de vorm van de dakgoten.

 • Bakgoot – Rechthoekig
 • Blokgoot – Rechthoekig en van binnen halfrond
 • Mastgoot – Volledig half rond

En u heeft de keuze uit diverse materiaalsoorten:

 • Materialen kiezen
 • Aluminium dakgoten
 • Koperen dakgoten
 • Kunststof dakgoten
 • Polyester dakgoten
 • Rvs dakgoten
 • Zinken dakgoten

Neem gewoon even telefonisch contact met ons op via 026 44 55 089

Dakdekker Arnhem

Installatiebureau KRELO BV

Rietgrachtstraat 6
6828 KD Arnhem

026 44 55 089
info@krelo.nl

Wellicht ook interessant

Neem contact op

  Uw naam *

  Uw email-adres

  Uw telefoonnummer *

  Uw bericht

  Installatiebureau Krelo Arnhem