Wilt u een cv-ketel of hr-ketel kopen? Nefit Bosch heeft een uitgebreid assortiment. Afhankelijk van het gebruik, kan een cv-ketel wel 15 jaar of zelfs nog langer meegaan. Het is daarom van belang dat je een toekomstbestendige keuze maakt bij het kopen van een nieuwe verwarmingsketel. Daarbij is het handig om te weten hoe een Nefit ketel werkt.

De perfecte cv-ketel voor jouw woonsituatie

Welke cv-ketel het meest geschikt is, hangt af van jouw woning en jouw wensen. Zaken die een rol spelen zijn onder andere het benodigde vermogen en de gewenste CW-klasse. Maar ook de mogelijkheid om de ketel later uit te breiden met een warmtepomp. Wil je graag de beste keuze maken uit ons uitgebreide aanbod cv-ketels? Bel ons dan voor een persoonlijk advies van onze ervaren specialist via 026 44 55 089

Wat is een cv-ketel?

Centrale-verwarmingsketels zorgen ervoor dat alle ruimtes in jouw huis verwarmd worden. Er zijn twee soorten cv-ketels; soloketels en combiketels.

Altijd warm water!

Alleen verwarming of ook warm water?

Een soloketel zorgt ervoor dat je woning alleen verwarmd wordt. Een combiketel daarnaast ook zorgt dat er warm water uit de kraan komt. Tegenwoordig beschikken de meeste woningen over een combiketel, maar hoe werkt deze precies?

Combiketel

Een centrale-verwarmingsketel is als het ware de motor van je verwarmingsinstallatie. Combiketels verwarmen water dat naar je radiatoren stroomt. Daarnaast verwarmen ze het water voor je badkamer en keuken. Het verwarmen van het water gebeurt door middel van een brander. Vaak werkt deze brander op aardgas, maar tegenwoordig zijn er andere ook varianten op basis van andere gassoorten of elektriciteit.

Doorstroomtoestellen

De meeste cv-ketels zijn doorstroomtoestellen. Dit betekent dat ze pas warm water maken zodra je de warmwaterkraan opendraait. Wanneer je bijvoorbeeld de douche aanzet, krijgt je cv-ketel een seintje. Vervolgens wordt het water verwarmt en via een circulatiepomp naar je douche gepompt. Zo heb je dus een heerlijke warme douche.

Verschil tussen cv-ketels en hr-ketels?

Vaak zie je ook het woord Hr-ketel gebruikt worden wanneer het over cv-ketels gaat, maar het verschil tussen de twee is misschien nog een beetje onduidelijk. Vroeger waren cv-ketels nog niet zo zuinig als dat ze tegenwoordig zijn. Met de komst van hoogrendementsketels in de jaren tachtig is er een nieuwe categorie ontstaan, naast de ‘normale’ centrale-verwarmingsketels. De benaming Hr-ketels wordt dus gebruikt voor extra zuinige verwarmingsketels.

Tegenwoordig hebben bijna alle cv-ketels een hoog rendement dus is het verschil minder groot geworden. Toch is de nieuwste generatie weer een stuk zuiniger dan Hr-ketels van pakweg 15 jaar geleden. Ben je op zoek naar een Hr-ketel? Dan ben je bij Nefit Bosch aan het juiste adres, wij zijn namelijk de ‘uitvinder’ van de Hr-ketel. Zo was de ontwikkeling van de Nefit Turbo Hr-ketel in de jaren tachtig een belangrijke doorbraak in de installatiewereld.

Hoeveel bespaart een Nefit ketel?

Ook Nefit Hr-ketels worden steeds zuiniger. Wil je graag weten hoeveel jij kunt besparen? Een ding is zeker: met de nieuwste generatie Nefit Hr-ketels ben je helemaal klaar voor de toekomst.

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe cv-combiketel?

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen bij de aanschaf van een nieuwe centrale-verwarmingsketel? Bij Nefit Bosch helpen we je op weg en leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van cv-ketel.

Er zijn drie belangrijkste zaken die je moeten weten voor de aankoop van een nieuwe combiketel:

 1. het benodigd vermogen,
 2. de cv-ketel labels
 3. de mogelijkheid om de cv-ketel te combineren met andere verwarmingsproducten.

Wij kunnen ons voorstellen dat dit voor u geen dagelijkse onderwerp is hoewel u wel dagelijks gebruik maakt van deze mooie producten. Bel gewoon Krelo voor overleg. Ons advies is vrijblijvend en gebaseerd op een enorme bult ervaring.

Krelo is uw leverancier van de merken:

Neem contact op

  Uw naam *

  Uw email-adres

  Uw telefoonnummer *

  Uw bericht

  Installatiebureau Krelo Arnhem