Voor een behaaglijk binnenklimaat is meer nodig dan alleen een goede cv-ketel. Om een centrale verwarming comfortabel en energiezuinig te laten functioneren is het noodzakelijk dat alle componenten goed op elkaar zijn afgesteld. Wist u dat een goed onderhouden cv-ketel langer meegaat? Periodiek onderhoud is dus noodzakelijk. Dan roept u de hulp in van een verwarmingsinstallateur in Arnhem.

bel ons verwarming

Voor de aanleg of uitbreiding van uw verwarmingsinstallatie of het vervangen van uw huidige cv-ketel bent u bij Krelo Installatiebureau Arnhem aan het juiste adres. Onze servicemonteurs hebben de kennis en ervaring om u snel de juiste keuze te laten maken. U kunt ons natuurlijk ook bellen voor het onderhoud aan andere gastoestellen waaronder:

 • Gashaarden;
 • bad-geisers;
 • gevelkachels..

Radiator zelf ontluchten?

Iedereen kent het wel. Een borrelend geluid in je leidingen of radiatoren. Veelal wordt dit veroorzaakt door lucht die er op den duur voor zorgt dat er een storing optreed. U kunt dit zelf voorkomen door de volgende stappen te doorlopen. U heeft hiervoor alleen een ontluchtingssleutel nodig:

 1. Zet al uw radiatoren helemaal open en verhoog de thermostaat zodat de cv-ketel aanslaat;
 2. Na ongeveer 10 minuten zet u de thermostaat op een lagere temperatuur zodat de cv-ketel uitschakelt;
 3. Zet uw cv-ketel uit door de stekker eruit te trekken;
 4. Ga naar de laagst gelegen radiator en draai met de ontluchtingssleutel het ontluchtventiel rustig open totdat er water uitkomt. Het is raadzaam om dit water op te vangen met een bak of doekje. Dit water kan namelijk vlekken achterlaten;
 5. Het ontluchten herhaalt u voor iedere radiator én het expansievat;
 6. Klaar! Steek de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact en laat deze eerst 15 minuten draaien.
 7. Tenslotte controleert u de druk van de installatie op de manometer bij de cv-ketel. Deze moet tussen de 1,5 en 2 bar zijn. Is de druk lager dan 1,5 bar dan moet u het systeem bijvullen. Verwijder eerst de lucht uit de vulslang voordat u deze op het vulpunt aansluit.

Lukt het niet of heeft u liever dat wij langs komen? Dan mag u ons altijd bellen: 026 44 55 089 of ga naar onze contactpagina.

Een verwarmingsmonteur is een installatiemonteur op het gebied van verwarming, CV en soms ook airco. Hij werkt voor bedrijven en particulieren. Een verwarmingsmonteur installeert, onderhoudt en repareert CV installaties en verwarmings- en airconditioningssystemen in woonruimtes of commerciële gebouwen.

Gespecialiseerde verwarmingsmonteur

Het vakkundig installeren van verwarmingssystemen kan alleen uitgevoerd worden door gespecialiseerde vakmensen, omdat het specialistische kennis vereist. De laatste jaren zijn cv-ketels sterk verbeterd qua rendement. Door de stijgende energieprijzen is het belangrijk om het rendement van cv-ketels te verhogen.

Cv-ketels met een rendement hoger dan negentig procent noemt men hoog rendement ketels. Dit soort cv-ketels kan alleen een hoog rendement behalen als de cv-ketel op de juiste manier geïnstalleerd is. Ook het op de juiste manier inregelen van cv-ketels is belangrijk. Het inregelen van cv-installaties en andere installaties behoort tot de werkzaamheden van een verwarmingsmonteur. De inhoudelijke werkzaamheden van een verwarmingsmonteur zijn deels afhankelijk van de kennis en ervaring. Een verwarmingsmonteur kan bijvoorbeeld ook alleen verantwoordelijk zijn voor het ophangen van verwarmingen en het aanleggen van verwarmingsbuizen.

Neem contact op

  Uw naam *

  Uw email-adres

  Uw telefoonnummer *

  Uw bericht

  Installatiebureau Krelo Arnhem